sábado, 25 de julio de 2020

SESSIÓ ORDINARIA MES DE JUNY 2020



CALDERETA DE LLAGOSTA
Joan Besalduch
Son Vich de Superna, Puigpunyent.
Juny 2020.

Ingredients: (per a 30 persones)

-10 q. de llagosta
-4 cebes
-10 q de tomàtigues madures
-1 pebre verd
Per a la picada:
- Les interioritats de la llagosta (melsa,corals,sucs  i ous si son famelles i en tenen)
-1 cabeça d´alls grossa
- Julivert
-2 ous
-Un raig de brandy

   Elaboració:
    Es tallen les llagostes que s´ha de procurar que siguien famelles. Es fan quatre bossins dels caps, i els cossos, es tallen per les anelles i es reserven. Es recolleixen els sucs, e interioritats dels caps i els ous (si són femelles i en tenen) i  es reserven per fer la picada.

Se salpreben els trossos de caps i anelles i se sofregeixen amb oli dins una greixonera, quan han agafat color es treuen i es reserven. Dins el mateix oli es fa un sofrit en les cebes, les  tomàtigues pelades i el pebre tot tallat a trossos, quan el sofrit està ben confitat es passa per el túrmix es corretgeix de sal i se li afageix aigua de cisterna, s´ha de calcular que aquesta aigua ha de cubrir just just la llagosta,quan aquesta s´incorpori a la greixonera.
   Es deixa bullir aigua i sofrit tot plegat durant uns deu minuts i després se li afageixen els trosos de llagosta que hauran de coure uns vint minuts i  s´apaga el foc. Abans de servir el plat es torna a encendre el foc i es deixa coure uns cinc minuts més i quan torni a bullir se li afageix la picada feta amb les interioritats de la llagosta i ous , la  cabeça d´all, el julivert, els dos ous,i un raig de brandy tot ben triturat amb el túrmix, quan ha pegat un bull i s´ha espessat la calderata s´apaga el foc es deixa repossar uns minuts i se serveix.
Es pot servir amb sopa torrada (llesques fines de llonget torrades).







CABRIT ROSTIT
Biel Mir i Jordi Llabres
Son Vich de Superna, Puigpunyent
Juni 2.020

Ingredients:
-1 cabrit d´uns 5 K
-4 taronjas (es suc)
-2 botellas de vi Blanc (viognier de Son Vich)
-Mitja botella de Brandy
-3 cullarades de pebre tap de cortí
-Sal i pebrebò

Elaboració:
. S´adoba el cabrit amb sal  pebrebò i amb els altres ingredients i es deixa reposar a la fresca durant unas  24 hores. Es posa dins una rostidora i s’enforna, si por ser a un forn de llenya, fins que sigui cuït.

 Patates del Rostit de cabrit: Les patates es fregeixen a tallades llargueres a quatre trossos. Una vegada frites se lis lleva tot l´oli i dins la mateixa paella, se li afageix un suc fet amb  llimona, brou de colomí (o fet amb qualsavol altra carn) i alls capolats. Es deixa que la patates tira tira es vagi confitant i begent aquest suc fins que torni a quedar quasi seca i se serveix com guarnició d´el rostit




Vins:
Rosat Lágrima de Tramuntana. Bodegas Son Vich.Puigpunyent
Blanc Viognier, Bodegas Son Vich.Puigpunyent
Blanc Margers 2.017, Bodegas Son Vich.Puigpunyent
Negre Son Vich Essencia  2.016 Bodegas Son Vich.Puigpunyent
Negre Expresion 2.016 Bodegas Son Vich.Puigpunyent
Espumos Tri bimbollante Bodegas Son Vich.Puigpunyent



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.