sábado, 24 de febrero de 2018

SESSIÓ DEL MES DE FEBRER DE 2018

23 DE FEBRER DE  2018

Lloc: Sarrià (Establiments)

Organitzen: Gabriel Morell Solivellas i Juan González de Chaves
Cuinen: Gabriel Morell Solivellas, Juan González de Chaves, Llorenç Rosselló Ramón, Paquita Bravo i Xisca Morell Solivellas.
Pastisser: Xisco Moranta








VÉRTOLES AMB VERDURETES (Xisca Morell Solivellas)

Ingredients: Vértoles de mé, cebes tendres, faves tendres, pebre de cireta, oli d’oliva ,sal i pebrebò.





MATEMOLA DE COLFLORI, CARXOFES AMB LLET I CROSTONS.

MATEMOLA DE COLFLORI (Cuinat per Paquita Bravo segons la recepta del llibre Cuina tradicional de Mallorca de Tomeu Arbona).
Ingredients: 1 colflori petita i molt tendra, 200 grs. de carn capolada de porc, 1 ceba grossa, 1 boçi de sobrasada, 1 tassa de llet fresca (millor si és de cabra), 4 ous de corral, 1 cullaradeta de farina de blat de les Indies, 1 polsim de canyella, uns brots de julivert capolat, pebrebò, sal i 1 tasseta d’oli d’oliva o saïm.
Elaboració:
S’unta un motlo amb saïm o oli d’oliva. Es netetja la colflori, es desfà en brots i es posa a bullir fins que és ben tendra. Es talla la ceba molt petita i se sofregeix amb oli d’oliva. Se li afegeix la carn i se li donen unes voltes.
Dins un ribellet es mescla el sofregit amb la resta d’ingredients. Es comprova el punt de sal i espècies i es cola dins el motlo. Es cou al forn al bany maria durant 1 hora a baixa temperatura, perquè no s’aixugi massa. Es comprova la cocció punxant amb una agulla. Se serveix tebi o a temperatura ambient.

CARXOFES AMB LLET (Cuinat per Paquita Bravo segons la recepta del convent de Santa Magdalena del llibre Cuina tradicional de Mallorca de Tomeu Arbona).
Ingredients (per a 4 persones): 8 carxofes tendres, farina per arrebossar, ½ l. de llet, sal, pebrebò, canyella i oli d’oliva.
Elaboració:
Es netetjen les carxofes es xapen per la meitat i se lis lleven els pels. Se salen, es pasen per farina i es fregeixen emb abundant oli.
Una vegada fregides es posen dins una greixonera plana o rustidora i es cobreixen amb llet i es couen al forn durant 30 m. fins que la llet qualli amb la lletrada de les carxofes. Han de quedar un poc gratinades. Se seveixen calentes.
Nota: Aquesta recepta se solia fer per acompañar bocins de conill arrebossat



CASSOLA DE CAÇA



CASSOLA DE CAÇA (Llorenç Rosselló i Biel Morell).

Ingredients: 2,5 q. de costella de porc, 3 conills, 40 tords, 3 faisans, 6 cebes, 6 tomàtigues grosses, 6 manats de grells (cebes tendres), 5 q. de patates, picornells, ½ q. de sopes de pa, sal, pebrebò, pebre de cirereta i oli d’oliva. Opcional: fetges de conill i alls.
(Per a les pilotes): 3,5 q de carn capolada mesclada de porc i vadella, cebes, moraduix, ous, sal i pebrebò.
Elaboració:
Es netetgen i trossejen, les carn de caça i se sofregeixen amb oli, ben igual que les costelles tallades a bocins de dos dits d’ample i es reserven.
Dins el mateix oli es fa un sofregit, amb els grells, les cebes i les tomàtigues, Quan el sofregit està ben confitat se li afegeixen les carn de caça, se salpebren al gust, es posa també coent i es deixa que torni confitar. Se le afegeix aigua i es deixa que vagi coent. Quan les carns són quasi cuites se li afegeixen els picornells i es retira del foc.
Es fan les pilotes de tamany petit, mesclant els ingredients indicats, s’adoben bé de sal i pebrebò, es paseen per farina, es fregeixen i es reserven. Han de quedar ben gustoses, ja que en coure perden gust. Es tallen a cantons les patates  es fregeixen amb oli d’oliva i es reserven.
Poc abans de servir es possa la greixonera al foc, se li afegeixen les pilotes i les patates i es deixa coure uns minits més.
Si es tenen els fetges dels conills es fregeixen i es capolen juntament amb alls i s’afegeixen a la cassola.
Ha de quedar un brou clar i se serveix escaldant unes sopes.



GALLETES D'OLI



















VINS:


ALEJAIREN  Blanco Crianza 2011. Bodegas Alejandro Fernández Tinto Pesquera S.L. Campo de Criptana (Ciudad Real) D.O. La Mancha.

VAL DE LOS FRAILES  Roble 2014. Bodegas Matarromera S.L. Cubillas de Santa Marta (Valladolid) D.O. Cigales.

BRUT NATURE Bodegas J. Raventós Roig. Sant Sadurní d'Anoia D.O. Cava

PAR Vino Naranja Bodegas Iglesias. D.O. Condado de Huelva

PORTO Tawny 10 years old. Bodegas Osborne. Portugal

P.X. 1827. Bodegas Osborne. Puerto de Santa Maria (Cádiz) D.O. Jerez











No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.