lunes, 5 de junio de 2017

SESSIÓ DEL DIA 28 D'ABRIL DE 2017

A SESSIÓ DEL DIA 28 D'ABRIL DE 2017


Lloc: Ses Cases de Sa Font Seca, Bunyola
Organitzen Jaime Homar i Raimundo Clar
Cuinen: Ana Maria Homar i Jaime Homar


Entrants:
Croquetes de família
Carn freda de peus de porc
Sobrassada de finca 

Primer plat:
Sípies amb verdures

Segon plat:
Cuixa de xot de llet farçida d'albergínies i sobrassada vella acompanyada de pèsols a l'herba-sana i salsa d'herbes.

Postres:
Crema de brossat
Cremadillos de taronja
Crespellets
Herbes de'n Mitos

RECEPTES

CROQUETES DE POLLASTRE DE CA’N HOMAR
Aina Maria i Jaume Homar Ferrer de Sant Jordi
Ses cases de Sa Font Seca. Abril 2.017

Ingredients per a 35 croquetes mitjanes:

- 70 gr. de farina de blat per rebosteria (farina fluixa)
- 1 culleradeta colmada de maicena (per espessir
- 4 cebes tendres
- 1 porro
- 200 gr. de piteres de pollastre a la plancha (amb sal, pebrebò, nou moscada (poca).
- Llet sencera 650 cl.
- 2 ous batuts per arrebosar disolts amb un poc de llet


Elaboració:
    Es prepara una beixamel mesclant la farina, amb la llet, el pebrebò, la sal i la nou moscada.  Es remana  manualment amb un batedor  durant una bona estona a fi de llevar els grums
 Se sofregeixen en oli verge extra (en quantitat moderada) les cebes tendres i els porros tot picat fins que siguin daurats, s’els-hi afegeixen les piteres torrades ben capolades , se lis dona 2 remanades i sa afageixen a la beixamel.
   Es mescla bé , es  corregeix de sal, prebebò i nou moscada si fos necessari.
   S’esten dins una palangana plana i es deixa refredar
   Després es fan les croquetes manualment amb la ajuda de dues culleres soperes i es passen per galleta picada d’Inca, ou batut amb llet i es torna a pasar per sa galleta picada.
   Es posen les croquetes  damunt d’una post perquè s’aixuguin un poc amb paper a la base
Es fregeixen en oli d’oliva a foc moderat, no moltes croquetes a la vegada i es van girant  amb una forqueta
Notes:
Si és necessari s’afegeix un poc més de llet o farina.
Es pot substituir la llet per brou de verdures o carn i fer-les amb aquesta recepta.
Amb aquesta recepta i mateixa proporcions es poden fer les croquetes amb  peix blanc (lluç, rap, ratjada o peix de roca).



SÍPIA AMB VERDURES

Ingredients:  (les quantitats dependran deL nombre de comensals)
 - Sípies fresques
 (reservar 2 o 3 melses)
- Cebes tendres en abundancia
- Porros en abundancia
- Tomàtiga de ramellet rallada
- Carxofes
- Faves tendres petites
- Pèsols
- Mongetes verdes fines

- All i julievert
- Safrà en pols,
- Moraduix (sense exegerar)
- Fonoll fresc
- Vi blanc sec
- Un poc de brou de peix de premer
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebrebò (de molinet)


Elaboració:

Es trinxa la ceba tendra i els porros (sense escatimar), es tallen els pebres i a foc moderat es començen a fregir.  Passats  10 minuts s’afegeix la tomàtiga ratllada.  Es remena i 5 minuts despres s’afegeix la sípia trossetjada , el vi ( que s’ha de evaporar) i les melses i perquè no s’aixugui en excés se li incorpora un poc de brou de peix de premer que li va molt bé. També se li afageix el fonoll tendre,  el safrà i quan està el plat mig fet un picadis d´all i julivert.
Les altres verdures es millor bullir-les per separat  uns pocs minuts,  treurer-les   grenyals, i refredar  amb aigua. Feta aquesta operación es  mescla amb els altres ingredients , es remena i es deixa coure dolçament,

Nota:

La sípia no s’ha de  passar del seu punt ha de quedar grenyal.  El plat ha de sortir a taula  melós i mantenir tots els seus aromes.  




CUIXA DE XOT DE LLET FARÇIDA  D’ALBERGINIES I SOBRASSADA VELLA ACOMPANYAT DE PÈSOLS A L’HERBA-SANA I SALSA D´HERBES
Aina Maria i Jaume Homar Ferrer de Sant Jordi
Ses cases de Sa Font Seca. Abril 2017

Ingredients  (per a la cuixa)
- Cuixa de xot de llet desossada
- 2 alberginies per cuixa
- Sobrassada  vella

Elaboració: 
Se salpebre  la cuixa i es farçeix de tires llarges d’alberginia  sense pell i uns trossos de sobrasada vella.  S’enrodilla  i es ferma amb cordell fi.
Es posa al forn 15 minuts a 240º y 20 minuts a 200º.
Es treu i es col·loca damunt una  superfície plana.
Es posa una fusta damunt de la cuixa y se li posa un pes damunt de uns 2 o 3 q. Despres d’un parell d’hores es cobreix amb paper d’alumini i abans de servir es lleva el cordell i  es talla com si fos un “roast beef”.  Ha de estar calenta.
Abans d’embolicar amb el  paper d’alumini se li possa un poc de sal gruixada  i pebrebò
Se serveix amb la salsa d´herbes i  pèsols amb herba-sana

Ingredients per sa  salsa d´herbes “Bressa”


- Pastanagues
- Porros
- 1 ceba
- Api (no les fulles)
-Naps
- Chirivíes
- Herbes aromàtiques
-Vi blanc
- Brou de carn


Elaboració:
Es pelen totes les verdures i es tallen, es sofregeixen un poc i i se lis afegeix el brou i el vi.  Es posa  bé de sal i pebrebò (poc), quan està ben fet, es treue les verdures i es trituren (batedora potent o xino), fins que es tengui una salsa ben espessa.

Pèsols amb herba-sana i salsa de menta
Ingrdients:
Se sofregeixen els porros i les cebes tendres, tot molt picat, s’afegeixen els pèsols  i un poc  d´ aigua no molta (que els cobresqui o menys) i una mica d’herba-sana amb poc foc.  A mitja cocció s’incorpora la salsa de menta, de la que no tenim la recepta però que es pot comprar a tendes especialitzades, i es retira l’herba-sana. Es corretgeix  de sal i pebrebò o pebre bord .



CREMA DE BROSSAT
Aina Maria i Jaume Homar Ferrer de Sant Jordi
Ses cases de Sa Font Seca. Abril 2017

Ingredients:

- Brossat molt fresc
- Nata líquida per rebosteria
- Sucre glacé
- Aigua de flor de taronger
- Un poc de canyella



Elaboració: 
Manualment es tracta el brossat i la nata fins que presenti un aspecte de crema. S’afegeixen 2 cullerades soperes d’aigua de flor de taronger ’”azahar” i el sucre glacé
S’introdueix en tassonets i es decora amb un poc de canyella.

Se serveix natural o fred.







Vins:
Selecció de Julio M. Almoyna

Malvasia Ca'n Pico Blanc 2016. Explotaciones Casa S.A. Banyalbufar I.G.P. Vi de la Terra Mallorca bodegacanpico.com
Gustave Lorente . Brut. Cremant d'Alsace.Bergheim (Haut-Rhin) France

Pruno 2015 Magnum Tinto. Finca Villacreces. Quintanilla de Onésimo. Valladolid. D.O. Ribera del Duero

No hay comentarios:

Publicar un comentario