miércoles, 30 de noviembre de 2016

SESSIÓ DEL DIA 30 D'ABRIL DE 2016

SESSIÓ DEL DIA 30 D'ABRIL DE 2016
Lloc: Ca's Xocolater (Bunyola)
Organitzen: Toni Darder i Nel Peña
Cuinen: Toni Darder, Nel Peña, Perico Gual i Emili Garcia.



ESTOPETA DE BACALLÀ

Ingredients; Bacallà, julivert, grells (cebes tendres), tomàtiga empotada i oli d’oliva verge extra.

Elaboració:
Una vegada que es  té el bacallà dessalat, s’esmicola, es  talla ben petit el julivert els grells i les tomàtigues, es mescla tot i es posa oli d’oliva en bona quantitat,

CALLOS DE BACALLÀ

Ingredients: 500 grs. de callos de bacallà, 100 grs. de cuixot ibèric, 1 ceba, 1 tomàtiga, 2 alls , ½ tassó de vi blanc, 1 cullarada de farina, 1 cullarada de salsa de tomàtiga, oli d’oliva,1 fulla de llorer, 1 cullarada de pebre bord, 12 bolletes de pebre negre, sal i aigua.
Elaboració:
Es fa un sofrit dedins oli d’oliva amb la tomàtiga i la ceba. En tenir el sofrit fet, s’afegeix el cuixot tallat a quadradets i els callos també tallats. Una vegada que hagin arrancat a coure s’afefegeix el vi, l’aigua, els alls capolats i la resta d’ingredients excepte la farina que es deixa per al final acabar d’espessir la salsa.


GREIXERA D’OUS AMB BACALLÀ
                         
Ingredients: 4 ous,300 grs de bacalla dessalat,  2 cebes, 2 tomàtigues de ramallet, una grapada de faves tendres, 2 patates, 5 carxofes blaves, pèsols, ametlles, avellanes, nyores ½ pebre de cirereta, pa fregit, farina i 1 litre de cervesa.


Elaboració:
Es fa un sofregit dedins oli d’oliva amb les tomàtigues i les cebes. En tenir el sofrit fet s’afegeix la cevesa. En arrencar a bullir es posen els canonets de faves i les patades tallades a cantonets. Cinc minuts més tard, les carxofes tallades a quarts i els pèsols, tres minuts més tard es posa el bacallà esmicolat i lleugerement enferinat i la picada que s’haurà fet amb les ametlles, les avellanes la nyora, el pebre de cirereta i el pa fregit.
A part s’hauran bullit els ous i una vegada freds es tallen per la meitat i es posen damunt el guisat.

BACALLÀ AMB TOMÀTIGA TORRADA

Ingredients: Bacallà, tomàtigues de ramallet, alls, oli d’oliva, julivert,pebre bo i sal.

Elaboració:
Es dessala el bacallà 36 hores abans, s’enferina, es fregeix i es reserva. A part es torren les tomàtigues amb uns quants d’alls, en tenir-ho tot ben torrat es lleven les pells i es capola juntament amb el julivert, un poc d’oli, sal i pebre bo. S’escampa la salsa per damunt el peix i es du al forn a fi de que faci un bull.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.