miércoles, 6 de abril de 2016

SETEMBRE 2015

SESSIÓ DEL DIA 30/09/2015
Ses Cases de sa Font Seca (Bunyola)
Organitza i Cuina: Mitos Homar

ENTRANTS:

PICORNELLS:
Ingredients: Picornells, cibutlí, alls tendres, porros, escalunyes, vi blanc, pebrebò, sal, sobrassada coenta i oli d’oliva.

Elaboració:
Es fan nets els bolets  amb paper, se sofregeixen dins oli d’oliva amb cibutlí, alls tendres, porros i escalunya. S'afegeix la sobrassada previament desgrassada, el vi, el pebrebò i la sal.

VÉRTOLES  DE MÉ DE LLET  SALTEJADES

Ingredients: Vértoles de mé, vi blanc, alls, oli d’oliva, julivert i sal.

Elaboració:
Dins oli d’oliva es fregeixen les vértoles, s’afegeixen els alls, el julivert, el ví i finalment la sal.

PATÉ DE NA MAGDALENA
(Pendient de na Magdalena)

DINAR

CREMA DE PAN CUIT

Ingredients: 1,5 cabeces d’alls llaminats, ceba tendre, (només la part blanca), tomàtiga, brou de pollastre, pa fregit, moraduix, safrà, pebre bord tap de cortí, alls i 6 o 8 ous debatuts.


FRIT DE POP DE SÓLLER

Ingredients: Pop, pebres verds, grells (cebes tendres), pèsols, faves, patates fregides a cantonets, julivert, fonoll tendre, moraduix, alls tendres, pebre bord tap de cortí, pebrebò, oli d’oliva i sal de Guérende.

Elaboració:
Es fregeix el pop amb totes les verdures, en estar fregit es deixa escurrir dins un colador. Es fregeixen les patates a cantonets. Es mescla amb el pop i es  posa la sal de Guérende just abans de servir.

SUPREMA DE AU DE CORRAL AMB SALSA I CEBA CARAMELITZADA.

Ingredients: Supremes de pollastre, porros, api, pastanages, escalunyes, vi blanc, “maicena”, brou de pollastre, vi blanc, ¾ de vi de moscatell, ¼ de vinagre de Módena, oli d’oliva, mantega, nata, pebrebò i sal.

Elaboració:
Es fan les supremes a poc foc amb oli i mantega i es reserven. Es fregeixen els porros tallats ben petits, l’api, les pastanagues tallades de la mateixa manera, i les escalunyes. S’afegeix el vi, la nata, el brou, la “maicena” sal i pebrebò.
Es carametlizen les escalunyes amb  ¾ parts de moscatell i ¼ de vinagre de Módena.
Se serveix la carn amb les escalunyes decorant el plat.

Herbes de’n Mitos (de Formentera)

Fulles de llimonera
Romaní (poc)
Camamilla florida
Fulles de pi (poques)
Frígola (tem)
Menta (poca)
Herbassana (abastament)
Ruda (molt poca)
Fonoll espigat i tendre (un poc)
Salvia (poca)
Una pell de mandarina
Moraduix (poc)
S’han de fer entre día 20 de maig i día 5 de juny i consumir a partir del gener seguent.

Herbes (Fórmula d’un home vell d’Esporles)


Estragó, Salvia, Tiny, Camomil.la, Tem, Enebro, melissa (torongí) menta, orenga, juevert, doncell, pastux, herballuïsa, doradillo, trenca pedra, mata, herba-sana,  eucaliptus (3 fulles). romaní pi (3 brins) llimona (4 fulles) cuatre rodes de llimona 4 de toronja, 3 nous verdes, tronc de cirerer i 3 grans de café torrat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario