jueves, 7 de abril de 2016

OCTUBRE 2015

SESSIÓ DEL DIA 30/10/2015
Lloc: Bodegues J.L. Ferrer (Binissalem)
Organitza: Pep Lluis Roses
Cuinen: Rafel Joan i Toni Sitges



TÀRTAR DE TOMÀTIGA (Rafel Joan del Restaurant Pesquero)

Ingredients: Tomàtigues seques, cibutlí, salsa worcestershire, alfabaguera, tàperes, cogombrets envinagrats, ceba morada, germinats, sal, sucre i pebrebò.

Elaboració:
Es tallen les tomàtigues com si de carn es tractés, es capola ben petita, la ceba, el cibutlí, les tàperes i els cogombrets, es mescla amb tots els ingredients excepte els germinats que s’empren per decorar.



BUNYOLS DE BACALLÀ (Toni Sitges Restaurant Pòrtic)

Ingredients: 100 grs. de bacallà (60% dessalat i 40% punt de sal), 3 ous, 100 grs. de farina, bicarbonat, llet, herba-sana, moraduix, alls, julivert i oli d’oliva.

Elaboració:
Es posa el bacallà en remull amb llet, a les 24 hores es canvia la llet i es torna a deixar en remull 12 hores més. Es talla ben petit i es mescla amb tots els ingedients i un raig de llet de la derrera remullada. Es fan els bunyols i es fregeixen amb oli d’oliva ben calent.

ARROS BRUT DE LLEBRE (Toni Sitges Restaurant Pòrtic)

Ingredients: 1 llebre, 4 tords, picornells, carxofes, pèsols de clovella, tomàtigues de ramallet, saïm, oli d’oliva, sang de conill, 1 fetge de llebre, 2 torrats i capolats, ametlles torrades, julivert, nou moscada, pebre de Jamaica, sal pebrebò i arròs bomba.

Elaboració:
Se sofregeixen  els trossos de llebre amb saïm i un poc de oli, també els tords  xapats pel mig i es reserva.
Es talla ben petit el porro i es deixa confitar durant uns 20 minuts, s’afegeix la llebre, salpebrada, i la tomàtiga i després l’aigua. (si és freda fa amollar molt la carn i dona massa gust, si és ben calenta fa que la carn tanqui. (Aquí es va fer mig i mig). Es deixa bullint entre 1 i 1,5 hores..
S’afegeixen els tords i es deixen durant 45 minuts més. S’escuma el brou i s’hi posen les carxofes , els pèsols i els picornells que la meitat han estat escaldats amb aigua a part, per llevar gust i l’altre meitat en cru.
Es posa l’arròs (1 part per 3 de brou) i es fa coure 22 minuts.

Per acabar, en faltar 5 minuts perquè l’arròs estigui llest, es fa una picada amb la sang, les ametlles, els alls torrrats, el julivert i les espècies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.